вівторок, 9 лютого 2016 р.

Заряд вітаміном С: 7 причин вживати більше апельсинів взимку.

Які причини вживати апельсини взимку ?

Апельсини - це дуже корисний фрукт.

Однією з 7 причин вживати апельсини взимку є саме наявність вітаміну С. Фахівці рекомендують ретельно мити фрукт і вживати його разом з шкіркою. Також шкірку можна сушити і додавати в чай.

7 причин вживати апельсини взимку

1. Скільки вітаміну С міститься в апельсинах? У 150 г м'якоті - 80 мг аскорбінової кислоти, а це добова норма споживання вітаміну С. Що відбувається з організмом при нестачі цього вітаміну? Дуже часто розвивається синдром хронічної втоми, падає настрій, хочеться спати і мучать часті простудні захворювання.

2. Після новорічних свят досі відчуваєте важкість у животі? При регулярному вживанні апельсинів розщеплюються жири, виводяться шлаки і ваше самопочуття різко поліпшується.

3. Апельсини корисні при захворюванні бронхітом. Фенолікова кислота, яка в них міститься, запобігає застою слизу в легенях і виводить її назовні. Також апельсини володіють протинабряковими властивості.

4. Апельсин - це низькокалорійний фрукт, тому можете не турбуватися про набір зайвої ваги. Регулярне вживання апельсина допомагає підтримувати імунну систему, справлятися з різними інфекціями, а за останніми дослідженнями, він навіть перешкоджає утворенню ракових клітин. Для профілактики раку підійде червоний сицилійський апельсин.

5. У апельсинах міститься саліцилова кислота, тому ці фрукти корисно їсти при високій температурі. Ще дуже давно використовувався такий рецепт: 4 часточки апельсина заливали 50 г води і настоювали півгодини.

6. Які ще вітаміни містяться в цьому фрукті? Це вітаміни: А, В1, В2, С, D, РР і мікроелементи магнію, фосфору, натрію, калію, кальцію і заліза. Весь цей набір допомагає очистити кров, тонізувати організм, наділити його життєвою силою і енергією і поліпшити апетит. Апельсини також корисні при анемії, нетравленні, втраті апетиту, слабкості завдяки вітамінам групи В.

7. Дієтологи рекомендують апельсини, так як вони мають омолоджуючий ефект. Завдяки калію і різним вітамінам фрукт корисний при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, хворобах печінки, ожирінні.
Протипоказання щодо вживання апельсинів

Не потрібно вживати апельсини, якщо у вас є захворювання травної системи, особливо при коліті, холециститі, нефриті і виразці шлунка. Надмірне вживання апельсинів може стати поштовхом у розвитку цукрового діабету.

Запам'ятайте, добова норма вживання апельсин - 2-3 штуки для дорослої людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар