вівторок, 9 лютого 2016 р.

Супер-продукти для гострого розуму

- Чорниця. Вона знижує ризик погіршення роботи мозку в зв'язку зі старінням. Чорниця допомагає міркувати і добре засвоювати отримані знання в будь-якому віці.

- Шпінат. Він зберігає молодість нервових клітин, а також допомагає в пізнавальній діяльності мозку.

- Курага. Вона багата на залізо. Залізо стимулює роботу лівої півкулі мозку, відповідального за аналітичне мислення. Так само курага багата вітамін С, який допомагає залозу краще засвоюватися. Оптимальна доза на добу - 3 шт.

- Баклажан. Шкірка баклажана містить антоцианин (темний пігмент і одночасно антиоксидант), який сприяє збереженню необхідної кількості жиру в мембранах клітин мозку, захищаючи їх таким чином від пошкодження.

- Ківі. Одна штука містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам'ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.

- Червона квасоля. Це джерело білків і вуглеводів. Вона нормалізує рівень цукру в крові, що важливо для нормальної роботи мозку.

- Морська капуста. Ця водорість - одна з чемпіонів за вмістом йоду. Недолік цього елементу може призвести до безсоння, дратівливість і розладом пам'яті.
- Вівсянка. Вівсянка стимулює кровообіг, в тому числі і в мозку.
- Червона капуста. Ця капуста відмінне джерело антиоксидантів, які сприяють профілактиці хвороби Альцгеймера.

- Зелений горошок. Він багатий вітаміном B1, який впливає на концентрацію уваги і пам'ять. Його недолік може бути причиною погіршення пам'яті і недостатньої концентрації уваги на роботі або під час навчального процесу.

Немає коментарів:

Дописати коментар